Uporedite nekretnine

Uporedite

No properties found to compare.

Image Alt

Bruckhouse Coldwell

  /  Pravni saveti   /  Kako proceniti nepokretnost pre same prodaje?

Kako proceniti nepokretnost pre same prodaje?

“Znam da moj stan vredi X evra” je rečenica koju agenti za nekretnine često čuju.

Naravno, vlasnik stana je taj koji, na kraju krajeva, donosi odluku o visini kupoprodajne cene.

Međutim, verovanje vlasnika da sedi na “zlatnom rudniku” nije u korelaciji sa tržišnim uslovima, potražnjom za određenom lokacijom i karakteristikama same nekretnine.

Očekivanja vlasnika da dobije najbolju kupoprodajnu cenu i emocionalna povezanost sa nekretninom, čine ga, najmanje pozvanim za njenu procenu.

Zbog toga, na prodaju se stavljaju precenjene nepokretnosti. Omiljena rečenica vlasnika stanova širom sveta je: “Da vidimo kako tržište reaguje”.

A tržište najćešće reaguje tako da se “precenjena nepokretnost” oglašava duže od proseka i posle nekog vremena, kupci koji nisu ni videli nepokretnost, počinju da se pitaju šta nije u redu sa tom kućom/stanom.

Prijatelj koji se dugo bavi nekretninama, jednom prilikom mi je rekao da, za razliku od vina koje protekom vremena postaje bolje, nekretnine su više kao svež hleb. Odličan da se konzumira vruć, tek ispečen, ali kako vreme prolazi, sve manje i manje jestiv.

Iskoristite pogodnosti angažovanja agencije za posredovanje. Profesionalni agenti za nekretnine će vam dati sve relevantne podatke potrebne za pravilno određivanje kupoprodajne cene stana.

You don't have permission to register